Közélet

Hogy férjenek el a csepeli munkások?

Míg hétköznap hajnalban a munkába igyekvők nyomorognak a kis buszokon, addig hétvégén ugyanazon a járaton csuklós busszal utaznak a bulizók - ezt kifogásolja olvasónk, László.

Ez félig utaspanasz, félig javaslat, elküldtem a BKK-nak is. Elég érdekes, ahogy az éjszakai buszokat irányítja a BKK. Gondolok itt arra, hogy míg a 979-979A éjszakai buszok hétköznap – főleg hajnalban az utolsó két járat – dugig vannak a munkába igyekvőkkel és alig lehet mozogni, addig a bulizó utasoknak (péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra) berakják a csuklós buszokat!

Míg hétköznap rendesen jegy- és bérletellenőrzés van biztonsági örökkel, addig a hétvégi csuklós buszokon nem igen van ellenőrzés, főleg biztonsági szolgálat nincs. Nem tudom, milyen utasbarát eljárás ez, de nem jó! Míg a munkába menő utasokat rendesen ellenőrzik addig hétvégén simán lehet jegy- és bérlet nélkül menni, főleg ha piás az ember és többen is vannak!

Kellene egy utasszámlálás hétköznap hajnalban, főleg az utolsó két indulásnál Csepel, Csillagtelepről. Mert a bulizóknak kijár a csuklós busz (amit összehánynak, meg leöntik mindenféle dologgal), addig rendesen munkába menő utasoknak jó a sima szóló busz is! Pár megálló után alig lehet elférni a buszon hétköznap, nem ártana oda a csuklós busz! Ennyit szerintem megérdemelnének a munkába menők, és nemcsak a bulizók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik