Közélet

Fonódó villamos éjszaka? Miért ne?

Az éjszaka is közlekedő 6-os villamoshoz hasonlóan a budai fonódón is egész nap járatná a villamosokat olvasónk, Éva. Mint írja, a Budán közlekedő éjszakai buszok hangosak, a sokkal halkabb új CAF villamosok kevésbé zavarnák a környéken lakókat. 

Eredetileg ezt az emailt a BKK-nak akartam írni, de aztán rájöttem, hogy úgyis csak valami sablonválaszt kapnék, így hát neked/nektek írok, hátha így több értelme van, és talán fel is figyel rá valaki.

Fotó: BKK
Fotó: BKK

Szeretném javasolni a budai fonódó létrejöttével egy vagy két éjszakai budai villamosvonal létrehozását. Főleg nyaranta (de tulajdonképpen egész évben) rendkívül irritáló, hogy a közvetlenül az ablakunk alatt található buszmegállóban minden egyes éjszaka 15 percenként (oda-vissza irány) padlóig nyomott gázpedállal felbőgő buszok zaja mellett kell aludnunk. Télen is behallatszik a zaj, de nyáron, melegben, nyitott ablaknál lehetetlen aludni mellettük.

Viszont a pár hónapja közlekedő új CAF villamosok zaja a buszokéhoz képest szinte elenyésző, ezért nagyon örülnénk, ha a buszok helyett éjszaka az új villamosok járnának. Én úgy gondolom, hogy a budai fonódó létrejöttével ez egy nagyon is reális opció lenne, mégpedig nagyjából mostani 17-es és a 19-es villamos vonalán.

Nem tudom, hogy egy ilyen átszervezéshez mennyi járműre lenne szükség, de a már közlekedő 20 rövid CAF-ból egész biztosan meg lehetne oldani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik