Közélet

“Elképesztő, ami a tömegközlekedésben történik”

Noha a rabosított doktornő esete után a BKK azt ígérte, felülvizsgálja az ellenőrzést, máig belefuthatunk túlbuzgó ellenőrökbe, akik lelkesen üvöltenek az utasokkal, elveszik a jegyet, bérletet és legszívesebben minden második utasra rendőrt hívnának. 

Nem volt szerencséje az alábbi esetben szereplő ellenőrnek, aki a levélben leírtak szerint egy jogászba kötött bele. Viktor pedig nem hagyta magát és feljelentést emleget. 

Ma délelőtt (március 10. – a szerk.) szemtanúja voltam a villamoson egy fiatal, 20 év körüli hölgy és egy ellenőr konfliktusának, amely során az ellenőr állítólag elvette a hölgy jegyét és fenyegette, rendőrséget kér a helyszínre és az utasnak köteles ezt megvárnia.

Illusztráció: BKK
Illusztráció: BKK

Ezt követően az ellenőr belém kötött és azt mondta, most már én is várjam meg a rendőrséget (nekem vitán felül volt érvényes bérletem). Kérdeztem, hogy miért tenném, van bérletem és nem is hozzá szóltam, hagyjon békén. Megnéztem az ellenőr azonosító számát, ami láthatóan felzaklatta őt. Hívta a 112-t és azt jelentette be a segélykérőn, hogy én vele szemben agresszívan lépek fel és akadályozom az intézkedésében.

Sajnos rossz lóra tett, mert ügyvéd vagyok, büntetőjogász. Azonnal hívtam a 112-t és közöltem, hogy a másik bejelentés valótlan tartalmú. Kérdésemre azt mondták, nem kell megvárnom a helyszínen senkit, mehetek a dolgomra nyugodtan.

Felháborító a történet, mivel gyakorlatilag azzal lettem megvádolva a központi segélykérő vonalon, hogy bűncselekményt követek el. Mivel általános gyakorlatnak tartom, hogy ha többen vannak, még “le is papírozzák” a történteket, ezért mindenképpen fel kívánok ezzel a gyakorlattal szemben lépni.

Bele sem merek gondolni, hogy mi történt volna, ha a hölggyel “mi vagyunk kevesebben” és az ellenőrök azt mondják a rendőröknek, hogy szerintük agresszió, erőszak történt. Akkor most talán már a fogdában ülnénk a hölggyel.

Elképesztőnek tartom, ami a tömegközlekedésben történik, amit egyes gátlástalan ellenőrök, közterület-felügyelők megengednek maguknak. Ezzel a tisztességesen dolgozó kollégáiknak is sokat ártanak és az ő munkájukat is nehezítik.

Ezért a mai napon a Budapesti Nyomozó Ügyészségen feljelentést teszek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik