Közélet

Fák vs. buszok – kevés a hely mindkettőnek

Sem a fáknak, sem a buszoknak nem használ a találkozás. A belógó ágakat rendszerint visszavágják, ennek ellenére a kispesti Nádasdy utcában akadályt jelent az útra rálógó növényzet.

Olvasónk szerint a fák betegek, elszáradtak, ki kellene őket vágni. Zoltán jelezte a problémát a BKK-nak, levelét nekünk is elküldte. 

Sokat utazom Budapesten busszal és van egy elég kellemetlen tapasztalatom: a városban számos helyen túlságosan belógnak a bokrok, faágak az utakra, és gyakran megütik, végigkaristolják a járművek oldalát.

Forrás: Google
Forrás: Google

 Az egyik legkritikusabb szakasz pont a lakhelyem közelében van, a XIX. kerületben, mégpedig a Nádasdy utcában. Itt nagyon sok öreg, beteg, elszáradt fa található (végig, az egész utcában), és ezek oly mértékben belógnak az útra, hogy azzal szó szerint akadályozzák, sőt egyenesen veszélyeztetik a buszok közlekedését.

Megfigyeltem, a járművekkel sokszor enyhén át kell menni a szembe lévő sávba (ez vajon elfogadható?), hogy ne verjék le a tükröt. Emiatt viszont ha jön szembe egy másik busz vagy egy másik nagyobb jármű (mindkettő gyakori, mert elég forgalmas az utca), akkor félre kell állniuk, amíg az elhalad – de az sem egyszerű, annyira sűrűn vannak a fák.

Amúgy sem környezetbarát dolog ennyiszer fölöslegesen megállni, majd újra elindulni busszal. Emellett néhány megállóba rendesen be sem tudnak állni a buszok a kiálló növényzet miatt. Ezt ugyancsak nagy problémának tartom.

Magam is fontosnak gondolom a természetvédelmet, de úgy vélem, azokat a fákat onnan mihamarabb ki (de legalább teljesen vissza) kellene vágni – a rendkívül rossz állapotuk és a forgalombiztonság ezt kívánja.

Természetesen lehet ültetni a helyükre újakat, esetleg valamivel kisebb növésűeket, picit beljebb az úttól. Így szerintem mindenki számára elfogadható lenne a dolog.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik