Közélet

A Széll Kálmán téren is csikorog a villamos

Legutóbb az 1-es villamos kergette az őrületbe a Szerémi út és a Hengermalom út sarkán élőket. Új vagy felújított szakaszokon jellemző, hogy a villamosok csikorognak a kanyarban. Nem volt ez másképp a Margit körúton sem, ahol 10 éve a Combinók koncerteztek – ez nyilván nem kellemes. 

Rövid egymásra mutogatás után vagy megoldják a problémát vagy a sínek és a kerekek “összekopnak” és megoldódik magától. Mint Árpád leveléből kiderül, most az egykori Moszkva tér lakói szenvednek. 

A Széll Kálmán téren lakom, és a nemrég itt (újra)indított villamosokkal kapcsolatban írok.

Fotó: BKK
Fotó: BKK

A Postapalota alatti részen közlekedő és derékszögben forduló villamosok olyan hangosan nyikorogva fordulnak be egész nap néhány percenként, hogy az már elviselhetetlen.

Mikor kicsit utánaolvastam az interneten, láttam, hogy az 1-es villamos vonalán a Szerémi útnál volt hasonló probléma, amit egyébként – úgy tudom – megoldott a BKK. Rajtam kívül sok más környékbeli lakó életét is megkeseríti a folyamatos, nagyon zavaró zaj.

A Széll Kálmán téren a napokban egy kanyarodó villamos is riadalmat okozott, az erről szóló beszámolót a Járókelőn olvashatjátok!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik