Közélet

Éjszakai fagyoskodás a megállóban

Most, hogy éjszakánként röpködnek a mínuszok, nem annyira vicces, amikor az éjszakai busz a megállóban hagy egy tucatnyi utast. Péter panaszkodott a BKV-nakl (és nekünk). 

Panaszt szeretnék tenni az egyik buszsofőrjük ellen. Az éjjel 1:07-kor érkező 907-es buszra vártunk a Gárdonyi téri megállóban (2015. december 30., 1:07, Örs vezér tere felé). Körülbelül 10-15-en voltunk a megállóban.

gardonyiter

A busz időben megérkezett, azonban nem állt meg a megállóban, hanem a Bartók Béla úton továbbhajtott, be se kanyarodva a (villamos) megállóba. A sofőr látta, hogy várunk a megállóban, azonban ez nem érdekelte, hiába is intettünk neki.

Nem arról van szó, hogy elfelejtette, hanem hogy nem volt kedve megállni. Egy a 973-as buszra váró hölgy jelezte, hogy szerinte ez már többször előfordult a 907-es busszal.

Véleményem szerint ez elfogadhatatlan, nem kívánok órákat fagyoskodni, mert egy sofőr azzal szórakozik, hogy nem veszi fel az utasokat. Ilyen ember nem alkalmas a feladatra. Még egyszer hangsúlyozom, nem elfelejtett megállni, sőt, észlelte az integető embereket, mégis egyszerűen továbbhajtott.

Azt gondolom, az ilyen esetek nem maradhatnak magyarázat, illetve következmény nélkül. 

Több mint fél éve nem járt a 907-es vonalon az utasokat a buszmegállóban hagyó buszvezető – írta a BKV Újév napján a bejegyzésre reagálva. Mint írták, a járatnak akkor még nem volt megállója a Döbrentei térnél. Ugyan posztban szereplő eset a Gárdonyi térnél történt, mindenesetre idézzük a BKV levelét:

Az Önöknél megjelent Éjszakai fagyoskodás a megállóban levélre válaszolva tájékoztatjuk Kedves Utasunkat, hogy a járművezető kollégánk – aki több mint fél éve járt utoljára a 907-es viszonylaton, amikor még nem volt Döbrentei téri megálló – sajnos elkövette azt a hibát, hogy nem kérdezett rá a vonali változásokra, megszokásból közlekedett.

A területi vezető szóban már figyelmeztette, hogy a jövőben hasonló esetek elkerülése érdekében tájékozódjon a viszonylatok megállóhelyeiről a szolgálat megkezdésekor. A munkáltatóijogkör-gyakorlótól az autóbuszvezető írásbeli figyelemfelhívást fog kapni. A történtekért elnézést kérünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik