Közélet

Miért nem jön a 29-es busz?

– tette fel a kérdést Réka, aki szerint reggelenként több járat is kimarad és ezt a BKK-nak is megírta. A jelenség nem új, májusban már közöltünk egy levelet, amelynek írója gyakorlatilag ugyanerre panaszkodott. 

Év eleje óta, minden reggel a 29-es busszal járok munkába. Már az elején felfigyeltem arra, hogy a busz sem a megállóhelyen kiírt, sem pedig a holnapon található menetrend alapján nem indult, de legalább elindult a Szentlélek térről.

Fotó: Wikipedia/Maximix90
Fotó: Wikipedia/Maximix90

Sajnos azonban a héten eddig minden reggel 8-9 óra között legalább egy vagy kettő járat kimaradt! A 8:17-kor induló busz, minden nap előbb indult pár perccel, de ez nem is lenne baj, hiszen 10 perc múlva jön a következő. Illetve csak jönnie kellene, ugyanis nem jön se 8:27-kor, se 8:37-kor.

Olyan 8:40 körül berobog egy busz, persze addigra már annyian várunk, hogy már a végállomásról elindulva tele van. (Arról nem beszélve, hogy 30 fokban csukva az összes ablak, de már úgyis vége a kánikulának.)

Ezen kívül persze lehetne beszélni néhány buszvezető alpári stílusáról, és arról hogy hogyan képzelik versenypályának Budapest utcáit, de én már azzal is megelégednék, ha járna a busz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik