Közélet

Elkószált busz vette fel a szétázott utasokat

A hétfői vihar során talán a BKK volt az egyetlen fővárosi szerv, amelyik – amennyire tudta – megpróbálta tájékoztatni az utasokat a változásokról. A Facebookon ez elég jól sikerült, az utcán már kevésbé, de aki akkor kint járt a fővárosi utcákon, nem lepődik meg. 

Igen, káosz volt, a főváros vezetése ráadásul elsunnyogta az egészet. (Tarlós konkrétan szabadságon van és nem hajlandó a Budapesttől egy órányi autózásra lévő Siófokról hazajönni.) Az utcákon helyt álló tömegközlekedési dolgozók egy része azonban tette, amit tennie kellett. Egy ilyen esetről számolt be nekünk Márti. 

A hétfő esti vihar miatti közlekedési zűrök kapcsán szeretnék egy tapasztalatról írni, ami egy kicsit pozitív irányba billentette a mérleget a közlekedési káoszban.

Este 9-re mentem dolgozni, de az időjárás miatt előbb indultam el otthonról, mondván: nem valami kiszámítható a közlekedés a vihar miatt és biztos, ami biztos, inkább elindulok korábban, max. előbb beérek.

A Szent Gellért tér hétfő este (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)
A Szent Gellért tér hétfő este (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Indulás előtt olvastam Facebookon, hogy a 61-es villamos nem jár, de elvileg a 212-es és a 88-as buszok igen. Úgy gondoltam, ezek közül valamelyikkel csak leérek a Móriczra az Alsóhegy utcai megállóból. Lent jó páran álltunk a megállóban, én már kb. 25-30 perce és se a 212-es, se a 88-as nem jött.

Egyszer csak az Alsóhegy utcából, a hegy irányából jött egy 16-os (?!) busz, ami vett egy bal kanyart a megálló felé és felvett minket (ez volt este fél 9 körül), és elvitt minket egyenesen a Móriczra.

Nem tudom, hogy a sofőrnek központilag ki volt-e adva, hogy jöjjön ebbe az irányba, vagy a kaotikus helyzet ellenére a sofőrben volt annyi helyzetfelismerés, hogy észrevette a megállóban ácsorgó, szétázott utasokat, de mindenesetre ez egy pozitív élmény volt a BKK-val kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik