Közélet

Javítsák meg a liftet a Pillangó utcánál!

Az esélyegyenlőség feltételeinek csak az a lift tud megfelelni, amelyik működik. Erről az alapvető tételről előszeretettel feledkeznek meg Magyarországon; Boróka leveléből az derül ki, hogy a BKV-nél is. Meg kellene javítani.

Rendszeresen járok a 2-es metró Pillangó utcai megállójában; 5 hónapos kisbabámmal, fájós lábú anyukámmal felváltva látogatom 92 éves nagymamámat, aki ennél a megállónál lakik.

A metró két oldalán liftet szereltek fel a legutóbbi felújításnál pár éve, amelyek néha felváltva, néha egyszere nem működnek. (Ez egy olyan megálló, ahol az egyik oldalról fedett felüljárón keresztül lehet az utcát megközelíteni, felfelé mondjuk 25 lépcső, lefelé kétszer annyi.)

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Most az Örs vezér tere felé tartó oldal liftje mintegy két hónapja nem működik, a másik oldalon meg néha működik, néha nem. Kitettek egy papírt, hogy “Technikai okokból nem működik. Szíves megértésüket kérjük”, amire valaki egy hónap elteltével ráírta, hogy “Meddig???” (egyik sem szó szerint idézet). :) Azóta csak annyi változás történt, hogy a papírt a lift fölé ragasztották, így már nem lehet ráfirkálni.

Rendszeresen találkozom bevásárlókocsit húzó idős emberekkel, babakocsis családokkal, akik csalódottan fordulnak vissza a lifttől, és kezdik felfelé vonszolni a lépcsőn a csomagot. Az ott dolgozók azt mondták (nyilván nem hivatalos minőségben), hogy szerintük nem is akarják megcsináltatni azt a liftet… Írtam a BKK-nak is panaszt, szívesen továbbítom válaszukat, ha érkezik valami.

Frissítés: 

A Pillangó utcai metróállomás liftjével kapcsolatban a BKV az alábbi tájékoztatást küldte: 

A jelzett liftben – folyamatos rongálások következtében – egy speciális elektromos alkatrész romlott el, amelynek programozása, beszerzése az egyedi gyártás miatt hosszabb időt vett igénybe. A lift javítását megrendeltük, így rövidesen visszaadjuk az utazóközönség számára. A hosszabb javítási idő miatt szíves elnézésüket kérjük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik