Közélet

A KRESZ az KRESZ. Ha nem tetszik, nem kell buszt vezetni

Indulatos hangvételű levelet küldött Gabriella, akit a XXII. kerületben csaknem elütött egy busz, amely nem adta meg neki az elsőbbséget a zebrán. Olvasónk a levelét a BKV-nak és a XXII. kerületi rendőrkapitányságnak ugyancsak eljuttatta. 

Kérem azonnali intézkedésüket a ma történt eset miatt. 2015. május 11-én, 9:40 körül 1221 Budapest, Kossuth Lajos utcán akartam átmenni a zebrán (a Mihalik Sándor utcánál). A csuklós busz elég messze volt, normál sebességgel sétáltam, de láttam hogy a busz még csak nem is lassít, nemhogy esetleg fékezne, hogy megadja az elsőbbséget a zebrán. Elindultam a zebrán, de a busz ráhajtott a zebrára, majdnem elütve engem.

busz_22_ker_vagott

A sofőr még ki is hajolt az ablakon, de nem azért, hogy elnézést kérjen, hanem még engem hordott le, hogy “én a busz elé ugrok”. Jelzem, akkor is lassítania kellene, ha így lett volna, de kurvára nem ugráltam, kikérem magamnak, hogy kioktasson valaki, aki nem tartja be az alapvető közlekedési szabályokat. Még egyszer leírom, normál sebességgel közelítettem meg a zebrát, pont odaértem, nekem van elsőbbségem, a busznak már régen meg kellett volna állnia.

Szóval a sofőr még engem hordott le, le akartam fotózni a rendszámot, mire rám indította a buszt! Könyörgöm, ilyen pszichopatákat miért ültetnek volán mögé? Mégis mi a francot képzelnek, 2015-ben? Miután látta, hogy márpedig itt fotózás lesz, és feljelentés, újból beszólogatott hogy milyen buta vagyok, stb.

Legyenek szívesek a megfelelő intézkedést meghozni, a tájékoztatást részemre megküldeni, az ilyen sofőröket meg Budapest útjairól eltakarítani, a hülyék számára KRESZ továbbképzést tartani. Vezetek autót, tökre tisztában vagyok vele, mit jelent a látótávolság, mit jelent a zebra, mit jelent megállni. Ráadásul ez a paraszt még arra sem hivatkozhat, hogy “nem gondolta volna”, “nem számított rá”, egy az egyben bunkó volt.

Az utcában iskola van, külön tábla figyelmezteti pont az ilyen szemeteket, hogy állj meg, hülye, ne tarold le a gyerekeket! A zebra után következik a 30-as tábla, tehát mindenképpen lassítania kellett volna (nem tette).

Kérem továbbá a rendőrséget, hogy tessenek rendesen ellenőrizni a zebrákat, a sebességet. Ugyanitt már láttunk nagyon necces helyzeteket, 8 hónapos kismamát ütöttek el majdnem a zebrán, és mint írtam, rengeteg gyerek közlekedik, rengeteg szülő. Meg különben is, a KRESZ az KRESZ. Ha nem tetszik, nem kell buszt vezetni. BPI-901 a busz rendszáma.

Frissítés:

A fent leírtakra reagálva a BKV Zrt. az alábbi tájékoztatást küldte. A vélemények egyelőre eltérnek, újabb vizsgálat következik. 

A bkvfigyelo.cafeblog oldalán ma megjelent A KRESZ az KRESZ. Ha nem tetszik, nem kell buszt vezetni című írásban leírtak, és a cikkben említett buszt vezető kollégánktól kapott információk nem egyeznek a történtekkel kapcsolatban. A rendelkezésünkre álló adatok alapján pedig nehéz megállapítani, hogy mi is történt valójában, így járművezetőnket nem áll módunkban elmarasztalni. Az esettel kapcsolatban további vizsgálatot folytatunk.

Sajnáljuk, hogy a bejelentőnek kellemetlenségben volt része. Bízunk benne, hogy a jövőben hasonló eset nem fordul elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik