Közélet

Pesterzsébeten kevés az automata

Megszüntették a jegypénztárat a XX. kerület egyik forgalmas csomópontjában, a BKK által elhelyezett egyetlen automata azonban nem tudja kiszolgálni a környéken utazók igényeit – panaszolta olvasónk, Ágoston. 

XX. kerület, Baross utca – Topánka utca sarok. A BKK megszüntette a bérletpénztárt. Helyette elhelyeztek egy automatát, eggyel arrébb, az Pesterzsébet Városközpont megállónál, ami nem tudja kiszolgálni az igényeket, úgyhogy adtak a szarnak egy nagy pofont. Az automata a húszezres bankjegyet nem fogadja el, nagy sorban állás van, bankkártyával pedig nem tud mindenki fizetni.

Fotó: BKK
Fotó: BKK

Ez a néhány megálló extra nagy utasforgalmat bonyolít le, sok buszjárattal. A környéknek nagy a népsűrűsége a több panel lakóteleppel, amiből kifolyólag eddig is nagy tömeg állt mindig a bérletpénztárnál, és én örültem, és azt gondoltam, milyen jó lesz a plusz automata a másik megállónál, hogy segíthessen a jegyre áhítozóknak. Nesze nekem, hiába örültem.

Ha esetleg még 2 darab automatát kihelyeznének, az talán tudná valamelyest pótolni a megszűnt pénztárt, pláne, ha még a 20 ezrest is elfogadja. Így csak megnehezítették az utasok életét. Pláne, amikor éppen meghibásodik, mert sajnos ez is előfordult már néhányszor, amikor próbálkoztam nála. Akkor aztán próbálj meg jegyet venni! Köszi neked, BKK! Szép volt!

Frissítés: 

A bejegyzésben leírtakra a BKK a következő választ küldte: 

Jelenleg a Pesterzsébet, városközpont autóbuszmegállóban üzemelő készüléken kívül Pesterzsébet felsőn, a HÉV-állomásnál is található egy jegy- és bérletkiadó automata. A készülékek elhelyezkedéséről ügyfeleink a http://bkk.hu/pontkereso címen tájékozódhatnak. A visszajelzések, valamint a mért forgalmi adatok figyelembevételével, amint a BKK-nak lesz lehetősége további készülékek telepítésére, bővíteni fogja az értékesítési pontok számát, többek között Pesterzsébet területén is.

Az automaták jelenleg minden forgalomban lévő érmét és bankjegyet elfogadnak, azonban az indokolatlan pénzváltások elkerülése érdekében a készülékek legfeljebb 4995 forintot adnak vissza. Az egyes tranzakciók esetén az elfogadható címletekről ügyfeleink a készülék képernyőjén tájékozódhatnak.

A minél szélesebb körű kiszolgálás érdekében jelenleg is folyamatban van egy olyan megoldás kidolgozása, amely lehetővé teszi a felnőtt havi bérletek árának húszezer forintos címlettel történő kiegyenlítését anélkül, hogy az a visszajáróként szolgáló készpénzállomány gyors kifogyását eredményezné. Nagyon köszönjük, hogy felhívta a figyelmet a problémára, és hogy használja az automatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik