Közélet

Heten újítanák fel a 3-as metró öreg kocsijait

A régi orosz metrók korszerűsítéssel egybekötött felújítására az előírt határidőre heten adtak be ajánlatot – közölte a BKV Zrt. 

A részvételi felhívás idén november 22-én jelent meg. A Fővárosi Önkormányzattal és a BKK-val együttműködésben a BKV elkészítette a járműfelújításra irányuló tender kiírásához szükséges dokumentumokat. Az eljárás előkészítésében részt vettek a METRÓÉRT Egyesület, valamint a BKV érdekképviseleti szervezetei is – olvasható a közlekedési vállalatnak a BKV-Figyelőhöz is eljuttatott közleményében.

m3_metro_bf_460.jpg

Mint írják, a budapesti M3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújítása, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök beszerzése tárgyú közbeszerzési eljárásban való részvételre 2014. december 30-ig kellett benyújtani jelentkezést. A dokumentációt 22-en vették át, közülük heten adtak ajánlatot. Az eljárás első szakaszában azt értékelik, hogy a jelentkezők alkalmasak-e a szerződés teljesítésére. 

Az eljárás részvételi szakaszának lezárását követően, 1-2 hónapon belül az ajánlatkérő BKV Zrt. ajánlattételre felkérést küld az alkalmasnak minősített, érvényes jelentkezést benyújtó cégek részére – írta a BKV. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik