Közélet

Fapados módszerrel lopnak az automatáknál

Telefonfülkéknél, parkolóautomatáknál láttam utoljára ilyet. Némi pluszkeresetben reménykedő emberek papírzsebkendővel vagy más galacsinnal eltömik a gépek pénzvisszaadó nyílását, a gyanútlanok pedig azt hiszik, elromlott a berendezés, ezért nem kapnak visszajárót. A csalók később visszamennek, kibányásszák a zsebkendőt és a bent rekedt pénzt. 

automata_mti_mathezoltan460.jpgFotó: MTI/Máthé Zoltán

Vannak, akik a pénzük után mennek, de sokan csak lemondóan beletörődnek a sajátos “különadóba”. Balázs hívta fel a figyelmünket arra, hogy a módszert a BKK új automatáinál is alkalmazzák. Figyeljünk erre oda, és ha ilyesmit észlelünk, jelentsük a BKK-nál, hisz nem a mi dolgunk biztosítani az automaták megfelelő működését!

Hétfőn láttam, hogy a Szent Gellért téri villamosmegállóban egy férfi egy kártyával piszkálja a vadiúj jegyautomata bankjegykiadóját. Kiderült, hogy bérletet vett, és nem kapta meg a visszajárót. Végül sikerült kihalásznia az 500-asát, illetve még előtte egy papírgalacsint.

A papírgalacsint nyilván valaki szándékosan tette a nyílásba, hátha jön majd egy vásárló, aki emiatt a visszajárót nem kapja meg, és annyiban hagyja a dolgot. Ekkor a tolvaj ment volna vissza a papírgalacsint és a pénzt kipiszkálni. Azt hittem, az újfajta automatáknál már kiküszöbölték ezt a csalási lehetőséget, de úgy tűnik, nem. Figyeljünk erre oda!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik