Közélet

Kitépték a jegyét a kezéből, odaadták egy bliccelőnek

Mások helyett büntették meg olvasónkat, Máriát, aki érvényes jeggyel utazott, de az ellenőrök kitépték a kezéből, hogy odaadják azt egy bliccelőnek. Elképesztő történet.

Sokat olvasom az oldalt és eddig én is csak furcsán szemléltem azokat az eseteket, melyek megjelennek az oldalon. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egy szép napon én is arra kényszerülök, hogy levelet írjak szerkesztőségüknek.

vonaljegy-MINTA-72dpi.jpg

Forrás: BKK

Mivel lakóhelyemhez közel járok iskolába és a családom nincs túl jó anyagi helyzetben, ezért nincs bérletem. Viszont nagymamámhoz hetente egyszer át szoktam menni Rákospalotára a 25-ös buszcsalád valamelyikével. Ilyenkor mindig jegyet lyukasztok, mert én is úgy gondolom, hiába vagyok szegény és rászoruló, ha egy szolgáltatást igénybe veszek, azért fizetek.

Nem volt ez másképp január 31-én, pénteken sem, úgy 17 óra magasságában. Iskola után a Fűrész utcánál szálltam fel a buszra. Hogy melyikre a 25-ös buszcsalád tagjai közül, már nem emlékszem. (Aznap nem éreztem túl jól magam, szerintem lázas is voltam, de a nagymamám is beteg volt. Mivel apukám, anyukám estig dolgoztak, ezért nekem kellett a nagymamámat meglátogatni.)

Az első ajtónál szálltam fel, érvényesítettem a jegyemet és leültem a busz végében egy üres helyre. Egy megállóval arrébb egy hangoskodó társaság szállt fel, akik a hátsó ajtót kifeszítve jutottak fel a buszra. A sofőr ügyet se vetett rájuk, pedig ez egy elsőajtós járat volt. Hangoskodtak, de nem foglalkoztam velük.

Talán két megállóval arrébb lehettünk, mikor jegyellenőrök szálltak fel a buszra és mindenkitől kérték a jegyeket, bérleteket. Én is felmutattam nekik a jegyemet, mindent rendben találtak. Majd odaléptek a hangoskodó társasághoz, akik közölték, hogy nekik nincs jegyük! Az egyik ellenőr odajött hozzám és kitépte a jegyet a kezemből, amit még mindig a kezemben szorongattam (nem voltam túl jól és nem is voltam teljesen magamnál), majd odaadta a hangoskodó társaság egyik tagjának azzal a felkiáltással, hogy “most már van”!

Majd az ellenőrök visszajöttek hozzám és újra kérték a jegyemet, bérletemet. Mondtam, hogy előbb mutattam, amit aztán odaadott annak a hangoskodó társaságnak! Ekkor már odajött hozzám a hangoskodó társaságból az egyik ember és odaszólt, hogy ne kamuzzak! Mondta az ellenőröknek, hogy majd ők tanúskodnak, ha problémát okoznék. Mondtam, hogy az első ajtónál szálltam fel és a sofőrnek is megmutattam a jegyem! Ha nem hiszik kérdezzék meg.

A busz tömve volt, de senki se sietett a segítségemre. Érthető, az ellenőrök és a hangoskodó társaság állt vagy tíz emberből és láthatóan összejátszottak. Elkérték az irataimat. Mivel egyedül voltam és beteg is, nem reszkíroztam, hogy esetleg még meg is vernek. Elég sok rosszat hallottam az ellenőrökről így is.

Hetente utazom ezen a vonalon és már többször is tapasztaltam, hogy az ellenőrök bizonyos személyekhez nem mennek oda, és a bliccelők, akiket elkapnak, mindig gyengébb fizikumú emberek. Nekem eddig nem volt az ellenőrökkel bajom. Lehet aznap rossz buszra szálltam, rossz helyre ültem és engem találtak meg.

Mivel még csak 15 éves vagyok ezért nem szeretnék ebből rendőrségi ügyet keríteni. Nem szeretném, ha ezek az emberek megkeresnének; mivel megbüntettek, ezért tudják a címemet. Amit a buszon műveltek, abból nekem az jött le, hogy bármire képesek. Csak remélni tudom, hogy több ilyen eset nem fordul elő és a BKK, illetve a hatóságok is felfigyelnek az ilyen visszaélésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik