Közélet

Hány kerekesszékes fér fel egy buszra?

Egy busz, két hely, öt kerekesszékes és egy jófej sofőr. Sándor beszámolója arról, hogyan borult fel az elsőajtós felszállási rend. 

Hétfő este egy rendezvényről indultunk haza, hárman kerekesszékesek. Odaértünk a buszmegállóba, ahol még két kerekesszékes utas várakozott, ez ugyebár öt kerekesszékes.

Egyből fogtam a telefonom és tárcsáztam a diszpécsert, mert az utána következő alacsonypadlós buszra 30 percet kellett volna várni. A diszpécser segítőkész volt, azt mondta, ha nem férünk fel, hívjam vissza és megoldjuk a kialakult helyzetet.

kerekesszek.jpg

Ahogy a képen is látszik, nem kellet visszahívni a diszpécsert, mert felfértünk mind az öten. Köszönjük a sofőr hozzáállását! Az eset egyébként egy elsőajtós buszon történt, ahogy felszálltunk a rendszer felborult. :)

Tegnap aztán beszélgettem az egyik kedvenc sofőrömmel, aki elmesélte, hogy azért vitt el mindannyiunkat a busz, mert nyáron minden buszvezető oktatáson vett részt, amelyen azt az utasítást kapták, hogy tök mindegy, hány kerekesszékes van a buszmegállóban, mindenkit el kell vinni, aki felfér, függetlenül attól, hogy csak két kerekesszékes utasnak van külön kialakított hely.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik