Közélet

Balesetveszélyes a Kossuth téri mozgólépcső?

Tegnap délelőtti bejegyzésünkben a Kossuth téri mozgólépcsővel foglalkoztunk. Mint azt a poszt bevezetőjében írtam, egymás után két utas lábáról is letépte a cipőt a mozgólépcső alsó fésűje. A blog rögtönítélő bírói látatlanban megállapították, hogy biztos az utas volt a hülye és a béna. Dolfi nevű kommentelőnk odáig ment, hogy kijelentette, idézem “Dögöljenek meg! Ilyen hülye emberekre nincs szükség, akik egy kurva mozgólépcsőről sem tudnak lelépni.” Mára azonban kiderült, hogy mégsem az utasok a bénák, hanem a mozgólépcső fésűjével lehet probléma, ugyanis egy másik hozzászólónk, Leriel egy babakocsis balesetnek volt szemtanúja tegnap, ugyanott:

Tegnap a Kossuth téri metró mozgólépcsőjénél egy babakocsi akadt be közvetlenül előttem, fentről lefelé menet a lenti végén lévő fésűbe (jobbról 2. lépcsőn). Borultak át rajta az emberek, nem tudtam, hogyan tekerjem magam, nehogy összenyomjam a gyereket. Pár másodperc alatt sikerült anyukának kiszabadítani, de azért ez elgondolkodtatott.

Legtöbbször a mozgólépcső alján és tetején lévő fésűk deformációja okozza ezeket a baleseteket. Ahogy az a fenti képen is látható, az érintett Kossuth téri lépcső alsó fésűjének fogai deformáltak. Néhány milliméteres eltérés is elég ahhoz, hogy egy cipőtalp vagy egy babakocsi kereke beleakadjon, és balesetet okozzon. Ezek a deformálódások nem annyira észrevehetőek, legtöbbször az utasok is csak akkor veszik észre, ha megtörtént a baleset. A BKV-figyelő nagyon bízik abban, hogy a BKV illetékesei az összes mozgólépcsőt felülvizsgálják, és megelőzik a hasonló baleseteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik