Közélet

Ellopta az utas bérletét az ellenőr

Olvasónk fiának bérletét egy ellenőr azért lopta el, mert a diákigazolványának számát nem tollal, hanem ceruzával írta fel. A bérlet elkobzásáról a srác semmilyen elismervényt nem kapott, még az adatait sem írta fel az ellenőr:

Kedves Ügyintéző!
 
2009.10.21-én 18:45-19:00 óra között fiam haza felé utazott a 139-es autóbuszon. Egy ellenőr szállt fel a buszra a BAH csomópontnál a Csörsz u.-i megállónál egyedül! Kérte a jegyeket és bérleteket ahogy az a dolga.
 
Fiam átadta a bérletszelvényét amire ceruzával volt felírva a diákigazolvány száma. Az ellenőr közölte, hogy ezt most elveszi, mert szabálytalanul ceruzával lett kitöltve és kikapta a fiam kezéből a szelvényt. A fiam a busz vezetőjéhez fordult segítségért, mert az ellenőr semmilyen átvételi elismervényt nem adott a lefoglalt szelvényről. A buszvezető azt mondta, hogy szerinte sincs joga elvenni a szelvényt, de ő ebbe nem szól bele.
 
Hangsúlyozom semmiféle elismervényt nem adott, sőt a gyerek adatait sem írta fel. Tudtommal ilyen esetben bérlet bemutatást kellene előírnia az ellenőrnek. Az ellenőr elveheti a bérletszelvényt? Van Önöknek nyilvántartása arról, hogy melyik ellenőr dolgozott akkor azon a járaton?
 
Valószínűnek tartom, hogy a fiamat meglopta az ellenőr.
 
Mit tehetek ilyenkor? Hogyan tudom megvédeni a gyerekeimet az efféle atrocitásoktól? Eddig azt mondtam neki, hogy forduljon a buszvezetőhöz. Mit mondjak neki ezután? Miért engednek egyedül “dolgozni” ellenőröket? Sajnálatosnak és felháborítónak tartom az esetet.

Kérem ügyem mielőbbi kivizsgálását és a vétkes ellenőr méltó módon történő megbüntetését.
 
Várom válaszukat: R. Károly

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik