Közélet

Diákkedvezmény diákigazolvány nélkül

Szeptemberben a minisztérium állásfoglalása alapján azok a diákok is megvásárolhatják a tanulóknak szóló jegy- és bérletfajtákat, akik még nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, de a tanévre, vagy ennek első félévére érvényes iskolalátogatási igazolást tudnak felmutatni – közölte a BKV.

Ebben az esetben a bérletszelvényre a diákigazolvány sorszáma helyett a diákok személyi igazolványának sorszámát, az ilyen dokumentummal még nem rendelkező tanulók pedig születési dátumukat tüntessék fel a szelvényen.

Így a tanuló bérletszelvény az iskolalátogatási igazolás, 14 éves kortól pedig a személyi igazolvány együttes felmutatása esetén jogosít utazásra.

Fontos, hogy október 1-jétől a nem szeptemberi kezdőnappal kiadott tanuló bérletek és a tanulók által váltható kedvezményes környéki illetve HÉV jegyek kizárólag a diákigazolványok felmutatásával együtt érvényesek.

A 2008/2009-es tanévre, vagy annak második felére érvényes diákigazolványokkal utazási kedvezmény továbbra is az október havi bérlet érvényességének végéig, azaz legkésőbb 2009. október 31-ei kezdőnappal kiadott, 2009. november 30-ig érvényes havi bérlettel vehető igénybe, még akkor is, ha a megvásárolt bérlet – ilyen lehet a negyedéves bérlet – érvényessége november 30. után járna le – áll a BKV Zrt. közleményében.

(Napi Gazdaság)

Kapcsolódó bejegyzések:
-Sportot űz a BKV a diákok büntetéséből

Ajánlott videó

Olvasói sztorik